zaterdag 20 februari 2010

S.P.E.A.R. - Tony Blauer

In eerdere posts heb ik het al regelmatig over de Combat Mindset gehad. De principes waarop die Combat Mindset gebaseerd is komen recht uit het Stress Management boekje.

Eer je gaat nadenken over een zelfverdedigingsysteem moet je weten wat stress doet met je lichaam en je moet weten wat de natuurlijke reflexen zijn in het geval van verrassing.

Het Spontaneous Protection Enabling Accelerated Response Systeem van Tony Blauer is dan ook niks nieuws. Maar, en daar komt het: alles wat hij zegt klopt voor de volle 100%. S.P.E.A.R. is gebaseerd op feiten en het verhaal is zeer goed verpakt.

Blauer weet waarover hij het heeft en kan zelfs de meest ervaren Close Combat instructeur iets leren. Hij is vlot en haalt relevante voorbeelden aan.

Blauer was jaren geleden op een besloten seminar waar nog een paar andere Vlamingen en ikzelf ook aanwezig waren en sommige van zijn gimmicks komen recht uit dat seminar. Zo is zijn inside en outside 90° concept afkomstig van ene Marcel Dor, de feitelijke grote baas bij de Europese Commando Krav Maga Federatie, en die heeft het waarschijnlijk uit het Wingate Institute...

Het principe is simpel: hou je onderarm meer dan 90° ten opzichte van je bovenarm en open je hand. Je gebruikt daarbij andere spieren en zal gemakkelijker iemand van je af kunnen duwen.

Op zich is er niks verkeerd met het 'leren' en integreren, integendeel. Nogmaals: Blauer rockt! Het is duidelijk dat hij heel wat tijd en energie in research heeft gestoken.

S.P.E.A.R. is een zeer goede fundering voor elk Close Combat Systeem. Als je serieus bezig bent met Close Combat dan moet je die DVD in huis halen! Leer en integreer.

Meer info: http://www.tonyblauer.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten