zondag 28 maart 2010

Het gebruik van airsoft bij Close Combat training

Toen ik daarnet het postje over het ontwapenen van handvuurwapens plaatste dacht ik aan Krav Maga instructeur Luc Van Laere. Het is namelijk zijn specialisatie en alles wat ik nodig heb weet ik van hem. Hij is ook de enige instructeur die ik ooit hoorde zeggen dat je niet altijd kunt ontwapenen.

Hij is ook de enige die met echt realistische scenario's voor de dag komt én met airsoft traint. Op vertoon van een dienstkaartje tenminste, en niet om cowboy en indiaantje te spelen maar om draw, retention en disarm technieken te trainen.

Om die trainingen zo realistisch en veilig als mogelijk te laten verlopen worden alle handling procedures strikt gevolgd en maak je best gebruik van juiste replica's. Gebruik een replica van je dienstwapen en tracht de replica eventueel te verzwaren met behoud van de juiste balans. zorg ook voor een beperkt vermogen (schiet maar eens met een 1 joule op 1 meter op een bil).

Het trainen met airsoft wapens kan je een beter inzicht geven in de technieken en stelt je in staat om na verloop van tijd beter in te schatten wat er zoal fout kan lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten