donderdag 27 mei 2010

Het was kalm op de blog

En daarmee is zowat alles ook gezegd. Op de blog wel. M'n mailbox zat vol vragen, tips en interessante verhalen. 109 mails om precies te zijn. Ook mijn medestanders hebben goed werk verricht tijdens mijn afwezigheid. Ze zijn gaan trainen of gaan kijken, undercover.

De ene in Gent, de andere in Antwerpen, Brussel en verder. Allemaal straffe en soms ontroerende verhalen. Het is ondertussen al duidelijk dat de ene instructeur de andere niet is.


ECKMF / European Krav Maga Academy


De laatste mail die ik kreeg heeft me een beetje wakker geschud. Het was een interne mail van Luc Van Laere waarin hij het heeft over nijd en afgunst én over zijn ontslag bij de ECKMF. Ondertussen heb ik hem gesproken en blijkt dat er toch wat op til is bij de verschillende Krav Maga / Close Combat clubs in Belgenland.

Het is geen geheim dat Van Laere al een tijdje afwil van het "commando" verhaal rond Krav Maga. Vooral omwille van de negatieve connotatie. Van Laere richtte daarom de European Krav Maga Academy op, maakte afspraken met de ECKMF top en nam daar ontslag. Zonder ruzie, zonder problemen, zelfs met de steun van de ECKMF. Meer nog, in een overgangsperiode zocht Van Laere mee naar een vervanger.

Luc wist in die periode de ECKMF mensen ervan te overtuigen hun structuur aan te passen. Binnenkort komt de nieuwe website online en zal de federatie opereren onder 2 of 3 topinstructeurs. De federatie wordt strikt "instructors only". De 2 topinstructeurs zullen het programma bepalen voor de verschillende doelgroepen (Civiel, politie, militair). De federatie zal enkel nog samenwerken met scholen die het programma onderschrijven en rekening houden met een non-disclosed blacklist.

Het valt op dat de links naar de School van Patrick Wittevrongel zijn verdwenen en dat hij, net nu de federatie waar hij deel van uitmaakt de nadruk wil verleggen op de proppen komt met "Commando Krav Maga Academy", dit met een verkracht logo van de Krav Maga Federation. Verder beweert hij zich te laten adviseren door de omstreden Avi Nardia. Die laatste doet Kapap, geen Krav Maga.


VKMF


Ook bij de VKMF is er blijkbaar iets aan de hand. De school van Jeroen Vermeulen in Gent staat niet meer op de site en heet nu vzw Krav Maga Trainingscentrum. Gezien ze een eigen instructeur programma hebben vermoed ik dat ze volledig zijn afgesplitst.

IKMF

Eén van de oprichters van de IKMF, Gaby Noah verliet de federatie om zijn eigen federatie op te richten. Plots stond er een bericht op een IKMF site dat hij de grote man werd bij de IKMF. Eyal Yanilov, de echte grote man van de IKMF die onlangs nog in België was voor een schitterend seminar was vervangen. Dan weer niet. Kortom het was ingewikkeld. Nu blijkt dat Eyal een eigen groep heeft opgericht nadat hij vakkundig aan de kant werd geschoven door zijn eigen leerlingen!

Volgens mijn bron zouden de clubs onder leiding van Serge Bridoux trouw blijven aan Eyal en dat is maar goed ook. Eyal is een klasse apart. Ik moet trouwens dringend mijn VIP list aanpassen.

Een paar IKMF clubs besloten Judas Noah te volgen onder begeleiding van Harry Mariette, andere begonnen hun eigen ding. Katal. Wat dat ook moge zijn.

Het toeval wil dat tijdens mijn afwezigheid iemand een aantal lessen heeft gehad bij twee bovenvermelde groepen. Blijf dus afstemmen op deze blog of op het forum voor meer nieuws.

1 opmerking: