donderdag 2 september 2010

Katal Defense

Er was eens... zo beginnen alle sprookjes toch? Dus, er was eens een instructeur. Ontevreden met de gang van zaken bij de federatie waar hij bij was aangesloten. De goede man besloot dan maar zijn eigen ding op te richten. Katal. Een aangepast soort Krav Maga. Op hun site vermijden ze de term Krav Maga maar als je in de Google cache gaat peuteren kom je diverse instructeurs van het systeem tegen in een Krav Maga context.

Eén van onze medewerkers is het gaan proberen en het is ook gewoon Krav Maga. Het heet gewoon anders.

Wat hij ervan vond? "Ik heb nu toch al een beetje ervaring met Krav en dit is niets anders. Goed ritme, goede training, goede instructeur die Willy. Stevige kerel". Voilà. Meer moet dat niet zijn. Of toch? Welja, ik weet zo goed als zeker dat mijn (voor u) anonieme medewerker objectief is, toch leg ik ook mijn oor te luister bij een paar andere bronnen. Zo is er een oud leerling van diezelfde Willy Ngombo die het volgende kwijt wil: "Willy is een goed instructeur, een doorzetter die wil dat er gewerkt wordt. Ik heb veel kunnen leren daar". Dat was dan wel in Willy's IKMF periode maar goed.

De grote vraag die ik me stel is hoe het systeem zal evolueren. Vergeet al die onzin van een verbinding met Israël, dat is voor niks nodig. Ik bedoel dus: hoe zullen de instructeurs het systeem laten evolueren? Ik ga er binnen een paar maanden zelf m'n neus eens binnen steken en hou u op de hoogte.

Info http://www.katal-defense.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten